Workshop Shockwave, Echografie, High Power Laser & Tecartherapie

Dit is  een interactieve workshop voor Echografie, Shockwave en High Power Laser en Tecartherapie. Theorie en praktijk worden optimaal met elkaar gecombineerd voor een bijzondere en onvergetelijke beleving. Wij starten met musculoskeletale echodiagnostiek waarmee het type en de ernst van het letsel op weefselniveau kan worden bepaald. Vervolgens wordt shockwavetherapie en de geïnnoveerde High Power Laser voor effectieve bestrijding van chronische (en acute) pijnklachten en tendinopathieën besproken. Nieuw is de Winback, een ongeëvenaard Tecartherapie-systeem voor directe pijnverlichting en toename van de range of motion. Ervaar het zelf!

De toepassing van deze technieken brengen uw behandelresultaat gegarandeerd naar een nieuw level. Kortom, een zeer interessante en leerzame dag. Bent u ook nieuwsgierig geworden? Schrijf u dan vandaag nog in!

 

Docent: G.H. de Ruijter

Aanvang najaar 2018

 

 


Basiscursus “Musculo Skeletale Echografie” voor Fysiotherapeuten en Artsen.

 In deze cursus leert u de basisvaardigheden van Musculo Skeletale Echografie. Na de cursus bent u in staat om de schouder, elleboog, pols en hand, heup, knie en enkel en voet protocollair te scannen. U bent in staat de meest gangbare pathologieen te herkennen.

De cursus wordt afgesloten met een examen.

 

Docent: G.H. de Ruijter

Aanvang najaar 2018.

Verdere informatie omtrent data, locatie en kosten volgen binnenkort.

 


Basiscursus “Orthopedische Injecties” voor Artsen.

 

In deze cursus worden alle basisvaardigheden aangeleerd voor het plaatsen van orthopedische injecties in de regio van de volgende gewrichten: schouder, elleboog, pols en hand, heup, knie, enkel en voet. Onderwerpen zijn intra-articulaire injecties, peesschede en eventuele pees injecties, peri-neurale injecties, bursa injecties, behandeling van calcificaties etc. Alle injectietechnieken worden bekeken onder echogeleiding.

 

Docent: G.H. de Ruijter

Aanvang Najaar 2018.

Verdere informatie omtrent data, locatie en kosten volgen binnenkort.